Najnovejši prispevki

KJE SE NAHAJAMO

SEDEŽ PODJETJA
Lenart v Slov. goricah 6,
2230 Lenart v Slov. goricah

KONTAKTIRAJTE NAS

T: (02) 620 98 72
E: info@honeyhouse.si
W: www.honeyhouse.si

MEDENA ˝SKUTNA˝ TORTA

///MEDENA ˝SKUTNA˝ TORTA

MEDENA ˝SKUTNA˝ TORTA

Torta. Glavna akterka na vsakem rojstnem dnevu, obletnici, ob posebnem dosežku,… Pa tudi kot nedeljska sladica.

Pri nas pečemo torto vsaj 4-6x na leto. Že od nekdaj je tako, da se ob rojstnem dnevu speče torta doma. To izvira še iz devetdesetih, ko so bile kupljene torte enostavno neokusne. Tiste barvne maslene kreme nam niso nikoli potegnile. Zdaj je veliko drugače saj že v živilski trgovini lahko dobiš fantastično torto. Ampak tradicija pri nas je ostala. Največjo vlogo ima tukaj moja mama (ki peče najboljše torte kaj sem jih kdaj jedla), jaz pa se pridno učim od nje.

Tokrat vam bom zaupala recept za drugačno torto, kot jih običajno pečem. Otrokom ponavadi naredim sadno ali čokoladno biskvitno torto v obliki trenutno priljubljene teme. Tokrat pa sem želela narediti neko preprosto nedeljsko sladico, ki niso palačinke ali sladoled z vročimi malinami. Pa sem pomislila na skutno torto. Najti recept za res dobro in sočno skutno torto je skoraj nemogoče. Za mano je že več neuspelih poskusov. Ko sem tokrat brskala po receptih, sem naletela na recept s kremnim sirom. To je ena izmed stvari, ki je vedno v našem hladilniku in je odličen kot namaz za na kruh. Torej zakaj ne bi bil dober tudi v torti?

Seveda sem recept priredila, saj nikoli ne kuham ali pečem točno po napisanem. Vedno najdem kaj kar bi lahko dodala ali mogoče kaj kar mi je odveč. Prvič, ko sem jo pekla, sem imela malenkost težav pri sami peki, saj mi je »testo« počilo. Če odmislim to, je bila torta več kot enostavna za pripravo in naravnost fantastična. Sočna, mehka in lahka, saj je brez moke in tako z malo ogljikovimi hidrati. Vsi nadaljni poskusi so uspeli brez težav J

Tukaj je recept!

RECEPT MEDENA ˝SKUTNA˝TORTA

SESTAVINE:

  • 1kg kremnega sira
  • 240ml medu
  • 1 vanili sladkor
  • 1 žlička limoninega soka
  • 4 jajce
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice kisle smetane
  • Cimet za posip (po želji)

POSTOPEK:

Kremni sir in med dobro zmešajte z električnim mešalcem. Nato dodajte vanili sladkor, limonin sok in smetano ter spet dobro premešajte dokler ni zmes gladka in popolnoma brez grudic. Jajca dodajajte po eno in jih počasi vmešajte v zmes.

V pekač, obložen s peki papirjem, nalijte zmes in pecite na 200 stopinj približno 30 min, oziroma dokler ni po vrhu lepe zlato-rumene barve. Ko je torta pečena, pustite da se ohladi, nato jo vzemite iz pekača in narežite na kose, katere poljubno posipajte po vrhu s cimetom.

Naj vam tekne!

By | 2016-07-26T09:45:48+00:00 julij 26th, 2016|MED & KULINARIKA, Sladice|0 Comments