Bee Ice Tea

Bee Ice Tea

Končno so temperature malo narastle, in zgleda da se je zima le poslovila. Narava se prebuja, začelo je dišati po pomladi in po cvetočih drevesih, grmičkih in drugih cvetovih. Topli sončni žarki so nas vse privabili iz naših zimskih brlogov, začelo se je delo okrog hiše, neskončne igre na prostem z mojimi mulci, sprehodi,… In priprave na vroče poletje.

Kaj je lepšega kot se, po napornem delu, udobno namestiti nekje na sončku, s knjigo v eni, in okusno osvežitvijo v drugi roki. Točno to sem potrebovala pretekli vikend, ko sem spakirala otroka k popoldanskem počitku, in mi je ravno ostalo pol ure časa preden sem začela kuhati kosilo.

Običajno bi si privoščila skodelico kave, vendar me je sonce preveč grelo, zato sem si zaželela nekaj hladnega in osvežilnega. Od jutra je ostalo ravno dovolj čaja, da bi si lahko z dodatkom ledene kocke ali dveh, naredila ledeni čaj. Ravno, ko sem jemala led iz zamrzovalnika, se mi je pogled ustavil na steklenici medenega likerja. Ker je bil čaj samo rahlo sladkan, sem pomislila-kaj pa če bi ga namesto z medom sladkala kar z likerjem? In sem ga! Dodala sem še malo limone, slamico, premešala, in…voilá! Nastal je bombastičen, osvežujoč koktajl. Ker je priprava tako zelo preprosta, je primeren za razne zabave in piknike, ko je treba odžejati večjo količino ljudi.

Stvar pa lahko še bolj poenostavimo! Namesto doma skuhanega čaja, lahko kupite že pripravljen ledeni čaj, in mu samo primešamo medeni liker, limono, in dodamo kocke ledu. Preizkušeno z ledenim čajem z okusom breskve, ampak mislim, da bi šlo tudi z drugimi. Če imate radi sladko, vam bo ta varianta zelo všeč.

Odličen koktaj z odličnim medenim likerjem.

By |2016-07-26T09:23:59+00:00julij 26th, 2016|MED & KULINARIKA, Recepti za napitke|0 Comments

KJE SE NAHAJAMO

SEDEŽ PODJETJA
Lenart v Slov. goricah 6,
2230 Lenart v Slov. goricah

KONTAKTIRAJTE NAS

T: (02) 620 98 72
E: info@honeyhouse.si
W: www.honeyhouse.si