Najnovejši prispevki

KJE SE NAHAJAMO

SEDEŽ PODJETJA
Lenart v Slov. goricah 6,
2230 Lenart v Slov. goricah

KONTAKTIRAJTE NAS

T: (02) 620 98 72
E: info@honeyhouse.si
W: www.honeyhouse.si

MEDENA JUHA S KOKOSOM

Home/MED & KULINARIKA/Glavne jedi/MEDENA JUHA S KOKOSOM

MEDENA JUHA S KOKOSOM

Na hladen, deževen, sobotni dan sem si za kosilo zaželela neko dobro in enostavno juhico. Običajno v takem primeru skuham porovo kremno juho in palačinke. Vendar smo jo v zadnjem mesecu jedli že tolikokrat, da me otroka že iz navade sprašujeta, če imamo za kosilo spet porovo juho J

Zato je bil čas za spremembo. Ker obožujem azijsko kuhinjo, sem začela brskati po azijskih jušnih receptih, in kmalu odkrila recept za zelenjavno juho s kokosovim mlekom. Ker je recept vseboval tudi sladkor, sem ga nadomestila z medom in dodala malo piščančjega mesa. Juha je bila hitro pripravljena in polna okusov. Seveda pa kljub »novi« juhici, za sladico niso smele manjkati palačinke s cimetovim medom J

RECEPT MEDENA JUHA S KOKOSOM

SESTAVINE:

Medena juha 1

  • 1 l kokošje jušne osnove (če se le da, domače)
  • 3-4 cm velik kos ingverja
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 1 žlica ribje omake
  • 250g piščančjih prsi
  • 100g mešanih gob
  • 2 manjša korenčka
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlički medu
  • Peteršilj

PRIPRAVA:

Kokošjo osnovo in na tanko narezan ingver zavremo in na zmanjšanem ognju kuhamo 5 minut. V drugi ponvi popečemo meso, gobice in, na trakce narezan, korenček, nato prelijemo z jušno osnovo. Primešamo kokosovo mleko, ribjo omako in med. Preden serviramo potresemo z nasekljanim peteršiljem in pokapljamo z limoninim sokom.

Dober tek!

By | 2016-11-18T15:46:14+00:00 julij 26th, 2016|Glavne jedi, MED & KULINARIKA|0 Comments