SLADKA PIŠČANČJA PRSA

///SLADKA PIŠČANČJA PRSA

SLADKA PIŠČANČJA PRSA

Pri nas doma nismo ravno največji mesoljubci, predvsem otroka sta veliko bolj navdušena, če na krožniku najdeta samo nemesne jedi. Vendar se mami vsaj 3x na teden ne strinja z njima, in takrat dobim v zahvalo grde poglede in zmrdovanje.  Zato skušam naše mesne obroke narediti kar se da privlačne in okusne. Poleg tega sem ugotovila, da veliko raje posežeta po hrani, pri pripravi katere sta sodelovala.

Verjetno mi ni treba več posebej poudarjati, da obožujemo med. Vsi, od najmlajšega do najstarejšega. In zakaj ne bi poskusila priljubljenega okusa združiti z nepriljubljenim? Tako se mi je porodila zamisel za medene piščančje prsi.

Priprava je popolnoma enostavna-in otrokom zelo zabavna, saj je očitno treba žlico vsakič, ko jo pomočimo v med, do čistega polizati. O okusu in dišavah, ki so se vile po hiši, ne bom izgubljala besed. Naravnost božansko!

Da razbijem sladkobo, sem dodala gorčico in česen. Čeprav mogoče sestavine, na prvi pogled, ne pašejo najbolj skupaj, ampak ko boste poskusili končni rezultat, si boste zagotovo obliznili prste.

RECEPT

Sestavine:

 • 4 veliki kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
 • 2 žlici gorčice
 • 3 žlice masla
 • 4 žlice medu
 • 5 strokov česna
 • Ščep soli
 • Ščep popra

Postopek:

 1. Uporabite pekač primerne velikosti-med kosi mesa in robom pekača naj bo največ 1-1,5 cm prostora, da omaka ne bo preplitva. Obložite ga z alufolijo in ga dajte v pečico na 220 stopinj.
 2. Stopimo maslo in mu dodamo nasekljan česen, katerega kuhamo samo 30-40 sekund, da se zmehča. Če česen predolgo pražimo, postane grenak.
 3. Dodamo med, gorčico, sol in poper, ter dobro premešamo, da se sestavine združijo. Na srednjem ognju kuhamo 1-2 min, dokler se tekočina ne zgosti in nastane glazura.
 4. Piščančje prsi rahlo osolimo in popopramo. Pekač vzamemo iz pečice ter vanj naložimo meso, katerega enakomerno prelijemo z vročo glazuro.
 5. Pekač damo nazaj v pečico in na 220 stopinj pečemo 15 min, nato ga vzamemo ven in meso ponovno enakomerno prelijemo z glazuro na dnu. Vrnemo v pečico in pečemo še 15-20 min.
 6. Ko je meso pečeno, ga pustimo počivati vsaj 5 min, nato postrežemo.

 

Medene prsi se odlično podajo k rižu, krompirju, testeninam,…

Dober tek!

By |2016-07-26T08:55:02+00:00julij 26th, 2016|Glavne jedi, MED & KULINARIKA|0 Comments

KJE SE NAHAJAMO

SEDEŽ PODJETJA
Lenart v Slov. goricah 6,
2230 Lenart v Slov. goricah

KONTAKTIRAJTE NAS

T: (02) 620 98 72
E: info@honeyhouse.si
W: www.honeyhouse.si