Propolis 15ml

4.80 4.32

Propolis, nekateri ga imenuje tudi čudež narave, predstavlja eno najmočnejših naravnih zaščit za človeško telo.


Številna medicinska poročila o propolisu dokazujejo, da zavira razvoj bakterij ali jih celo uničuje, pospešuje celjenje ran in pomaga pri zdravljenju vnetij. Pomembno je njegovo antibiotično delovanje, saj ne učinkuje samo na bakterije ampak tudi na različne viruse. Pogosto ga uporabljajo pri revmatičnih obolenjih, za krepitev imunskega sistema, slabokrvnosti, pri obolenju dihalnih poti, pri vnetju ustne votline, zobobolu, pri vnetju želodčne sluznice, pri različnih poškodbah in obolenjih kože. Deluje tudi kot antioksidant, zaradi česar ga uporabljajo v prehrambeni, kozmetični in farmacevtski industriji.

Propolis pobran iz panja ni takoj uporaben, potrebno ga je primerno obdelati z močno alkoholno raztopino. Uporablja se v obliki raznih mazil, v obliki alkoholne tinkture, razpršila ali tudi svečk.

Propolis 15 ml je sestavljen iz različnih rastlinskih smol ki jih čebele naberejo na popkih topola, breze in na drugih rastlinah. Nabranim smolam čebele dodajo še izloček iz žlez slinavk. Čebele dodajo smolam tudi vosek, da snov postane bolj lepljiva. Barva propolisa je od zeleno rumene do temnorjave, odvisno od izvora in starosti. Pri višjih temperaturah je lepljiv, pri nizkih pa krhek ter se ob lomljenju drobi.

Kemijska vsebnost propolisa: smole in balzami, vosek, eterična olja, cvetni prah. Z natančnimi fizikalno-kemijskimi metodami so v propolisu našli še 60 različnih snovi od katerih so najbolj značilni flavoni, flavonoidi, različne organske kisline, aldehidi in drugi.

 

VSEBINA:

Propolis 15ml in sadno žganje

 

KOLIČINA:

Propolis 15ml

 

NAMEN IN UPORABA:

Propolis se uporablja v ljudski medicini že od davnega (pred letom 300 p.n.š.). Možna je tako zunanja kot tudi notranja uporaba.

 

1. Lokalna uporaba

· pri površinskih ranah (pospešuje celjenje);
· pri odrgninah;
· pri lažjih opeklinah;
· proti herpesu na ustnicah;
· umirja vneto kožo;
· pri glivičnih infekcijah;
· kot lokalni antiseptik;
· kot lokalni anestetik;

 

2. Oralna in peroralna uporaba:

· pri vnetju v ustni votlini (sluznica, dlesni);
· pri vnetju v žrelu;
· pri vnetju v ušesih;
· pri vnetju v požiralniku;
· pri gripi;
· pri prehladih;
· pri razjedah na želodcu;

 

Naša posebnost in prednost na trgu je ponudba visoko kakovostnih tradicionalnih slovenskih čebelarskih proizvodov na unikaten in izviren način. Izstopamo z lastnimi družinskimi recepturami, lastni, lično izdelani embalaži in z izdelavo personaliziranih daril za podjetja.

Za podjetja izdelujemo personalizirana darila v lastni embalaži za promocijske namene, kot poslovna in/ali  reprezentativna darila. Na vašo željo vam izdelamo unikatno embalažo in jo opremimo z vašim logotipom ali slikovnim dizajnom po vaši izbiri.

Za več informacij, pomoč ali svetovanje se lahko obrnete na nas tako, da izpolnite kontaktni obrazec in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Teža 0.150 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Propolis 15ml”
Category:
Navigation
Viewed

Nedavno ogledano

Close

Quickview

Close

Categories

Moja Košarica

Close