Hitra dostava na dom

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine Honey House so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). S Spletno trgovino Honey House (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje AERTON d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko vstopite v našo spletno trgovino.  Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.
Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.
Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine.

 Postopek nakupa
Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno prebrskajte spletni katalog izdelkov. Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« in določite količino. Ko vaše naročilo vsebuje število artiklov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. Nato vpišite svoje podatke za dostavo in plačilo (podatki o kreditni kartici), ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup.
Koraki nakupa:

1.korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico

Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah (npr. med, medene pijače,medeni namazi, ipd). Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko, ime izdelka ali na zavihek »Podrobnosti«. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov. Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite (s klikom na gumb [X]) oziroma spreminjate količino.

2.korak– urejanje izbranih izdelkov v košarici

S klikom na ikono “košarica” vstopite v košarico, v kateri lahko spreminjate količine posameznih izdelkov, ki jih želite kupiti in/ali odstranite izdelke iz košarice.

Na tej strani lahko tudi preverite ceno dostave s vnosom države in poštne številke naslovnika.

V primeru opravljanja sprememb na tej strani, pred nadaljevanjem kliknite na ikono POSODOBI KOŠARICO. Za nadaljevanje na naročilo izdelkov, kliknite na ikono NAPREJ NA NAROČILO.

3.korak – podrobnosti o plačniku

Če ste že registriran uporabnik, kliknite na povezavo za prijavo in vnesite svoje uporabnišpko ime in geslo v zato namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec  PODROBNOSTI O PLAČNIKU, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna.  V kolikor želite prejeti svoje uporabniško ime in geslo za hitrejše nakupe v prihodnje, obkljukajte Ustvarite račun?. Za prejem gesla vnesite v polje želeno geslo, ki ga boste uporabljali za vstop v Vaš račun.  Za nadaljevanje kliknite na NADALJUJ.

4.korak – dostava na drug naslov

V kolikor je naslov za dostavo kupljenih izdelkov drugačen od naročnikovega naslova, obkljukajte Dostavi na drug naslov       in vpišite zahtevane podatke. V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku. Vedite le, da če pošiljate paket na drugačen naslov, kot je naročnikov, plačilo blaga po povzetju ni mogoče.

V primeru, da imate še kakršne koli opombe ob naročilu,  vnesite le te v zato namenjeno polje.

Za nadaljevanje kliknite na Nadaljuj.

5.korak – Pregled naročila in izbira načina plačila

Preden kliknete na gumb za zaključek nakupovanja ˝ZAKLJUČI NAKUP˝ še enkrat preverite, če je seznam naročenih izdelkov pravilen. Prosimo, da v tem koraku izberete ustrezen način plačila in kliknete na ˝ZAKLJUČI NAKUP˝.

Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov. V kolikor pa ste registrirani uporabnik, lahko vse informacije v zvezi z naročilom spremljate na http://honey.dkstudio.co/moj-racun/. V želena polja vpišite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in geslo ter kliknite na gumb PRIJAVA.

Naročanje – sklepanje pogodbe na daljavo

Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku. Hranimo jih v elektronski obliki na sedežu podjetja. Kupci lahko zahtevajo kopijo v pdf formatu preko našega kontaknega naslova info@honeyhouse.si Za kopije pogodb (računov, dobavnic), ki so starejše od dveh let, lahko zaračunamo strošek izdaje.

Sprejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih obveznosti naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v izvedbi.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • plačilo po povzetju (Kupec poravna stroške kupnine ob dostavi.),
  • plačilo z debetno oz. kreditno kartico (Maestro, Activa Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron),

Ko opravite plačilo z debetno oz. kreditno kartico, bo vaše naročilo takoj obdelano. Ko bo podatke o vaši kartici preveril in odobril sistem Activa Payment Gateway, bo vaš paket oddan na pošto.

Opomba: Vaša kartica s klikom na gumb »Kupi« oz. v trenutku potrditve vnosa podatkov še ni bremenjena za navedeni znesek. Podatki bodo preverjeni in rezerviran bo vaš strošek. Ko dobimo podpisano dostavnico o dostavi pošiljke, bomo izvršili transakcijo za višino nakupa (znesek bremenitve je lahko enak ali nižji od avtoriziranega, npr. če smo vam po predhodnem kontaktiranju poslali le del naročenih izdelkov). Zaradi vaše zaščite, sistem Activa Payment Gateway ne dovoli bremenitev vaše kartice za višji znesek kot je bil znesek vašega naročila, prav tako se zaradi zaščite ne izpiše številka vaše plačilne kartice. Ponudnik vidi le številko transakcije, ki se pošlje za plačilo ali preklic naročila, če ga zaradi kakšnega razloga ni moč izvršiti. Sistem Activa Payment Gateway bo samodejno na vaš e-naslov poslal potrebne informacije o poteku plačila ali o preklicu naročila.

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Cene

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

Zasebnost in Zaščita podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.
Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.
Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.
Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.
Svoje osebne podatke si lahko ogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris, prav tako se lahko odjavite od prejemanja novic. Pošljite e-poštno sporočilo, da ne želite prejemati novic, in sicer na naslov info@honeyhouse.si.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@honeyhouse.si

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe mora potrošnik prejete artikle vrniti ali po pošti na naslov prodajalca:

AERTON d.o.o.
Ptujska cesta 6
2230 Lenart

s pripisom Spletna prodaja

ali ga osebno prinese na enega od prevzemnih mest prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne koriščeni bonus ali promocijska koda v obliki nove kode.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop potrošnika od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Reklamacije

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.
Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni napaki na izdelku zahtevati, da podjetje izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek ali odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako.
Če je embalaža poškodovana, mora kupec svojo zahtevo sporočiti podjetju AERTON d.o.o. v 8 dneh po prevzemu blaga.

Zamenjava izdelkov

Zamenjavo vašega nakupa preko spletne trgovine vršijo trgovine HoneyHouse v Sloveniji. Izdelki morajo biti neodprti, nerabljeni, količinsko nespremenjeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Rok za zamenjavo izdelkov je 8 dni. Zamenjava izdelkov je mogoča le ob predložitvi računa oz. kopije računa.

Naročila

Naročila lahko oddate preko interneta, in sicer vsak dan od 0.00 do 24.00 ure. Naročila prejeta od ponedeljka do petka do 16. ure bodo bodo odpremljena isti dan. Čas za prenos in dostavo pošiljke je največ 2 dni (dan oddaje + 2 dni). Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali na državni praznik, bodo odposlana prvi naslednji delovni dan.

Dostava

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Kupec krije poštnino sam, če je znesek nakupa nižji od 60 €, v nasprotnem primeru so stroški pošiljanja BREZPLAČNI. Strošek dostave je 3,50 € in se bo izpisal ob zaključku vašega naročila ter bo zaveden na računu, ki ga boste prejeli skupaj z naročenimi izdelki. Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji za 1,62 € zaradi storitve odkupnina in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije. Stroški poštnine so obračunani po trenutnem veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Izdelki, ki jih ni na zalogi

Izdelkov, ki so označeni s »Ni na zalogi«, ni mogoče naročiti.

Če izdelka, ki ste ga nameravali kupiti slučajno ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili. Takrat lahko naročilo v celoti prekličete, potrdite delno naročilo ali potrdite, da boste počakali, da izdelek ponovno dobimo na zalogo. Opravičujemo se zaradi neugodnosti, ki vam jih takšna situacija lahko povzroči.

Varnost

Nakupovanje in plačevanje preko spletne trgovine je varno.
Vse transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov z uporabo 1024-bitnega kodiranja.
Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron).
Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči, medtem ko potujejo z vašega do našega računalnika ali z našega računalnika do banke. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo iz vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.
Varne avtorizacije in transakcije s plačilnimi karticami zagotavlja sistem Activa Payment Gateway.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.
Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadar koli in na kakršen koli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Intelektualna lastnina

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke naj tej strani so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.
Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

Mnenja o izdelkih

Ponudnik ne nadzoruje in ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo registrirani uporabniki. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Hvala, ker ste si vzeli čas in delili vaše mnenje z ostalimi HoneyHouse strankami.

Osebna izkaznica

NAZIV PODJETJA: AERTON d.o.o.,
Ptujska cesta 6,
2230 Lenart v Slov. goricah

Identifikacijska št. za DDV: SI58097970
Registracijska številka: 1/13286/00
Sodni register Maribor
NASLOV TRGOVINE: Ptujska cesta 6, 2230 Lenart v Slov. goricah
DELOVNI ČAS: ponedeljka-sobote: 8-15h, nedelje in državni prazniki: zaprto
TELEFON: 040 477-473

E-NASLOV: info@honeyhouse.si
KONTAKTNA OSEBA: g. Luka Krevs