Sirova torta z grškim jogurtom in medom

Sestavine

  • 450 g grškega jogurta
  • 500 g Ricotta Cheese
  • 250 g graham krekerjev ali piškotov
  • 1/3 skodelice stopljenega masla
  • 3 velike žlice medu (mi smo uporabili akacijev med, lahko pa uporabite katerikoli domači med)
  • 1 jajca
  • 1/2 limonine lupine
  • 1 čajna žlička vanili ekstrakta
  • med in orehi za dekoracijo

 

Navodila

  1. Zmešajte grški jogurt in Ricotta Cheese.
  2. Uporabite krpo ali filter v katerega boste lahko dali mešanico.
  3. Dajte v hladilnik čez noč, da odteče odvečna tekočina.
  4. Naslednji dan: segrejte pečico na 160 stopinj Celzija
  5. Zmešajte drobno zmlete krekerje oz. piškote in maslo v enotno zmes, ki jo stresete v pekač (ca. 22 cm) in z dlanmi dobro pritisnete ob dno.
  6. V večji posodi zmešate maso jogurta in Ricotte z medom, jajco, naribano limonino lupino in vanilijo da postane enotna kremasta zmes.
  7. Pripravljeno zmes vlijete na piškotno osnovo in pekač previdno potresete, da se zmes enakomerno razporedi in po vrhu pogladi.
  8. Pečite v ogreti pečici 30 min. Sredina se lahko še malce trese, ko je peka končana.
  9. Pustite v hladilniku vsaj 4 ure (ali čez noč) preden servirate z medom in orehi.