
Sirova torta z grškim jogurtom in medom
Sestavine
- 450 g grškega jogurta
- 500 g Ricotta Cheese
- 250 g graham krekerjev ali piškotov
- 1/3 skodelice stopljenega masla
- 3 velike žlice medu (mi smo uporabili akacijev med, lahko pa uporabite katerikoli domači med)
- 1 jajca
- 1/2 limonine lupine
- 1 čajna žlička vanili ekstrakta
- med in orehi za dekoracijo
Navodila
- Zmešajte grški jogurt in Ricotta Cheese.
- Uporabite krpo ali filter v katerega boste lahko dali mešanico.
- Dajte v hladilnik čez noč, da odteče odvečna tekočina.
- Naslednji dan: segrejte pečico na 160 stopinj Celzija
- Zmešajte drobno zmlete krekerje oz. piškote in maslo v enotno zmes, ki jo stresete v pekač (ca. 22 cm) in z dlanmi dobro pritisnete ob dno.
- V večji posodi zmešate maso jogurta in Ricotte z medom, jajco, naribano limonino lupino in vanilijo da postane enotna kremasta zmes.
- Pripravljeno zmes vlijete na piškotno osnovo in pekač previdno potresete, da se zmes enakomerno razporedi in po vrhu pogladi.
- Pečite v ogreti pečici 30 min. Sredina se lahko še malce trese, ko je peka končana.
- Pustite v hladilniku vsaj 4 ure (ali čez noč) preden servirate z medom in orehi.
in Life style